Jak servírovat sushi
Podávání sushi je lahůdkou nejenom pro chuťové pohárky, ale také pro oči. I když podnos s pokrmem hraje všemi barvami, je potřeba i notná dávka estetického cítění, aby se nabízené jídlo neproměnilo v nevkusnou směsici.
Tradiční ingredience k sushi
Sushi se obvykle podává spolu s nakládaným zázvorem, pastou wasabi a speciálním druhem sójové omáčky. Každá z těchto složek má při konzumaci sushi své nezastupitelné místo. Wasabi používají k dochucení milovníci ostrých chutí. Sójová omáčka, do které namáčíme sushi koncem s řasou, dodává pokrmu další zajímavou chuť. A nakládaným zázvorem se prokládají jednotlivá sousta, protože dokáže zneutralizovat chuťové buňky před dalším kouskem.
Náš tip: Sushi Praha - ochutnejte výborné sushi v Opletalově ulici, Praha 1 (restaurace Sushi Upgrade).
Jak sushi naaranžovat
Servírované sushi můžete přímo poklást kousky nakládaného zázvoru, pokapat sójovou omáčkou a ozdobit malým kopečkem wasabi. Ale mnohem lepší je umístit jednotlivé ingredience do malých mističek, aby si každý mohl pokrm dochutit podle svého.Pozornost věnujte i samotném naaranžování sushi. Určitě platí, že méně je více. Talíř nesmí vypadat přecpaně. Jestliže máte různé druhy sushi, můžete je na podnosu vyskládat do pestrých vzorů. Pro větší autenticitu použijte tradiční japonské nádobí ve tvaru lodičky.