Servírování sushi

  • Sushi Praha
  • Příprava sushi
  • Servírování sushi
  • Jak jíst sushi
  • Druhy sushi
  • Historie sushi
  • Sushi a zdraví
  • Sushi Praha - články
  • Sushi Praha - aktuality

Jak servírovat sushi

Podávání sushi je lahůdkou nejenom pro chuťové pohárky, ale také pro oči. I když podnos s pokrmem hraje všemi barvami, je potřeba i notná dávka estetického cítění, aby se nabízené jídlo neproměnilo v nevkusnou směsici.

Tradiční ingredience k sushi

Sushi se obvykle podává spolu s nakládaným zázvorem, pastou wasabi a speciálním druhem sójové omáčky. Každá z těchto složek má při konzumaci sushi své nezastupitelné místo. Wasabi používají k dochucení milovníci ostrých chutí. Sójová omáčka, do které namáčíme sushi koncem s řasou, dodává pokrmu další zajímavou chuť. A nakládaným zázvorem se prokládají jednotlivá sousta, protože dokáže zneutralizovat chuťové buňky před dalším kouskem.

Náš tip: Sushi Praha - ochutnejte výborné sushi v Opletalově ulici, Praha 1 (restaurace Sushi Upgrade).

Jak sushi naaranžovat

Servírované sushi můžete přímo poklást kousky nakládaného zázvoru, pokapat sójovou omáčkou a ozdobit malým kopečkem wasabi. Ale mnohem lepší je umístit jednotlivé ingredience do malých mističek, aby si každý mohl pokrm dochutit podle svého.Pozornost věnujte i samotném naaranžování sushi. Určitě platí, že méně je více. Talíř nesmí vypadat přecpaně. Jestliže máte různé druhy sushi, můžete je na podnosu vyskládat do pestrých vzorů. Pro větší autenticitu použijte tradiční japonské nádobí ve tvaru lodičky.

Sushi Praha .cz © 2019 Kopírování a šíření obsahu zakázáno.

Obsah tohoto webu podléhá autorskému zákonu. Je zakázáno kopírovat, šířit či upravovat obsah tohoto webu či jeho části.