Gunkan sushi

  • Sushi Praha
  • Příprava sushi
  • Servírování sushi
  • Jak jíst sushi
  • Druhy sushi
  • Historie sushi
  • Sushi a zdraví
  • Sushi Praha - články
  • Sushi Praha - aktuality

Gunkan sushi

Velmi elegantně vyhlížející druh sushi v malé velikosti, které vás pohladí svou výraznou chutí. Tu umocňuje např. kaviár, který je obtočen mořskou řasou. Není nutné používat jen kaviár. Klidně zkuste i ryby nebo pomazánky z nich.

Přibližně 25 gramovou rýžovou rolku potřete troškou wasabi a obalte vše v sušené mořské řase o šířce asi 2,5 cm. Volný prostor mezi krajem řasy a rýží se vyplní například kaviárem z létajících ryb Tobico. Na rýži se může dát i kaviár z lososa nebo jiných ryb, rybí pasta či jakékoliv jiné přísady, které vám chutnají a máte je rádi.

Někdy se Gunkan sushi označuje i jako Nigiri sushi, protože vypadají velmi podobně. Pro svůj tvar se mu někdy říká i lodičkové sushi.

Ikura

Kaviár z lososa.

​

Hotate

Mušle sv. Jakuba.

​

Goma Wakame

Salát z řas.

​

Sushi Praha .cz © 2019 Kopírování a šíření obsahu zakázáno.

Obsah tohoto webu podléhá autorskému zákonu. Je zakázáno kopírovat, šířit či upravovat obsah tohoto webu či jeho části.