Gunkan sushi
Velmi elegantně vyhlížející druh sushi v malé velikosti, které vás pohladí svou výraznou chutí. Tu umocňuje např. kaviár, který je obtočen mořskou řasou. Není nutné používat jen kaviár. Klidně zkuste i ryby nebo pomazánky z nich.
Přibližně 25 gramovou rýžovou rolku potřete troškou wasabi a obalte vše v sušené mořské řase o šířce asi 2,5 cm. Volný prostor mezi krajem řasy a rýží se vyplní například kaviárem z létajících ryb Tobico. Na rýži se může dát i kaviár z lososa nebo jiných ryb, rybí pasta či jakékoliv jiné přísady, které vám chutnají a máte je rádi.
Někdy se Gunkan sushi označuje i jako Nigiri sushi, protože vypadají velmi podobně. Pro svůj tvar se mu někdy říká i lodičkové sushi.
Ikura
Kaviár z lososa.
Hotate
Mušle sv. Jakuba.
Goma Wakame
Salát z řas.